Visszapillantó – budapesti fotós rövidfilmek bemutatója

10jan.5:00 DU5:00 DUVisszapillantó – budapesti fotós rövidfilmek bemutatója

Mi ez?

Időutazásra hív a 24.hu ötrészes minivideó-sorozata, amelyben legendás budapesti fényképek helyszíneire térhetünk vissza a fotók készítőivel. Nyilvános filmbemutató a szereplők és a készítők részvételével.

Visszapillantó – budapesti fotós rövidfilmek bemutatója

Időpont: 2024. január 10., szerda, 17:00
Helyszín: Capa Központ, Rendezvényterem
Az eseményen való részvétel ingyenes.

A Visszapillantó című ötrészes internetes minivideó-sorozatban nagynevű fotográfusok évtizedekkel ezelőtt készült ikonikus budapesti képeinek helyszínére térünk vissza az „elkövetőkkel”. Így a fotográfusok maguk képezik a hidat a két korszak között, hiszen a fotók készítésekor a kamera mögött, ma pedig a kamera előtt mesélnek Budapest egy-egy szeletének átalakulásáról.

A filmek főszereplői: Korniss Péter, Rédei Ferenc, Stalter György, Szilágyi Lenke és Urbán Tamás

További megszólalók: Földes György, Müller Péter Sziámi, Sipos Mihály, Spitzer Soma, Szabó Ildikó és Valuch Tibor

A filmek készítői: Virágvölgyi István, Dékány László, Huszár Orsolya, Bicsák Boglárka, Gelencsér Gábor Pál, Nyárai Gerzson, Varga Jennifer

Szabolcsból ingázó kubikussors, színejátszó Pléhkrisztus, talpig tetovált bajkeverő a tömött fürdőben – a társadalmat sokrétűen és szerethetően bemutató izgalmas fotóik segítségével mesélnek egy kétmilliós nagyváros ezerféle arcáról sokszorosan díjazott fotográfusok: Korniss Péter, Rédei Ferenc, Stalter György, Szilágyi Lenke és Urbán Tamás.

Spitzer Soma és Szabó Ildikó harminc évvel a róluk készült kép elkészülése után térnek vissza az óbudai faluházhoz. Müller Péter a Fekete Lyukban tartott Sziámi koncertek világát eleveníti fel, Földes György történész az egykori Kádár-villa rejtelmeibe, Valuch Tibor történész az ingázó vengédmunkások sorsába avatja be a nézőket, Sipos Mihály bokszedző pedig a Józsefváros átalakulása kapcsán mesél megtérésének köszönhető saját átalakulásáról.Minden fotó egy időkapszula, időgépünkkel életre keltjük Budapest múltját.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány támogatásával valósul meg.

https://www.facebook.com/events/1330557151674373/

more

Mikor?

(Szerda) 5:00 DU - 5:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.