Médiatábor

Médiatábor indul Ricsivel és Attissal, a Völgy visual-szekciójával

A Völgy tele van színes és kreatív arcokkal. Van a stáb tagjai között is jó pár ilyen elképesztő személyiség, így például a visual szekciónk. Atis és Ricsi már 5 éve felelősek a Művészetek Völgye fotó és videó anyagaiért. Ricsi, aki amúgy Gergely, zseniális videó anyagival, mutatja meg a Völgyet úgy, ahogy ő látja, miközben Atis állóképekben adja vissza a hangulatot. Már az első közös munkájuk során cinkostársak lettek, a tavalyi Völgyben pedig álmodtak egy nagyot: 2019-ben úgy gondolták csinálnak egy tábort, erről kérdeztük őket.

Ricsi: Az alapkoncepció az volt, hogy milyen jó lenne egy olyan helyet csinálni, ahol a fotósok, videósok szabadon tudnak gondolkodni és gyakorolni, de aztán rájöttünk… Hé, de hisz ez már fel van építve!

Atis: Végül is egy fesztivál olyan, mint egy díszlet, nem? A résztvevők pedig mint a statisztáink.

De a legizgalmasabb az, hogy a díszletek mögé is belátni

Ricsi: Gondolj bele! Tíz nap alatt sok száz program, több tucat helyszín és mindegyiknek egyedi hangulata van. Igazából tök mindegy, hogy bemész Cilinénihez a kocsmába egy Uncsira, vagy átstoppolsz Dörögdre. Atis, melyik az a hely, az a melegszendvicses, tudod?

Atis: Ja, a Katica Presszó.(nevetnek)

Mi már évek óta stábtagok vagyunk a Ricsivel. Vizuálisan már mindent elmondtunk, amit tudunk. Jó lenne ezt másokkal is megosztani.

Ricsi: Amúgy ha belegondolok, filmekhez építenek ilyen díszletfalukat. Nézd meg a Harcsa Veronika Udvart! Éjszaka olyan gyönyörű azzal a kivilágított hátsó házzal, 100 éves biztos megvan. Tavaly előtt ott laktunk hátul. Simán bármelyik filmbe beleférne.

Atis: …Vagy tavaly az 51-esben. Gyakorlatilag egy galériában laktunk, benne a kiállításban.(nevetnek)

Ebben most ti is részt vehettek.

Ricsi: Költözzetek le velünk Petendre  egy hétre és kipróbálhatjátok magatokat a színfalak mögött. Egy csendes színházi előadáson, vagy egy több ezres koncerten.

Atis: Lesz egy csomó érdekes tábori program, beszélgetések, szakmázgatás,meghívott előadók.

Ricsi: Bulika a szomszédban, kaja lesz meg sátorhely.

Atis: Kamerát hozzatok!

Jelentkezz most! https://tixa.hu/muveszetekvolgye2019_volgyfenymuhely_fotosvideostabor

//]]>