Multikulti a 16-17. század zenéjében / Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata

19may11:00 DE12:30 DUMultikulti a 16-17. század zenéjében / Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata

Mi ez?

++ Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata ++

Európa kapcsolata az egzotikus kultúrákkal régi történet, azonban a zenei kultúrák izgalmas keveredése először a reneszánsz idején figyelhető meg. Hogyan jelenik meg Monteverdi magyarországi utazása és a török kultúra műveiben? Mely szerzők illesztettek darabjaikba fekete-afrikai zenei motívumokat és valóban egy nigériai dialektust idéz-e Lassus sokáig halandzsának ítélt kórusműve? Milyen zenét komponáltak a barokk hajnalán bennszülött indián szövegekre, és milyen zenét játszottak a híres fekete gitárosok Portugáliában a 17. században? Szédítően különböző kultúrák első találkozása a zenetörténetben.

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Tóth Árpád ezúttal az évszázadokkal ezelőtti multikulturalizmust helyezi nagyító alá.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. május 19. 11:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/multikulti-a-16-17-szazad-zenejeben

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/1117935672927288/

more

Mikor?

(Vasárnap) 11:00 DE - 12:30 DU(GMT+02:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.