The Qualitons lemezbemutató

10may5:30 DU7:30 DUThe Qualitons lemezbemutató

Mi ez?

◖ The Qualitons lemezbemutató ◗

Az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi érdeklődését kiváltó zenekara, a Qualitons 2022 tavaszán, a csúcson jelentette be feloszlását. A történet azonban itt mégsem ért véget.

Az alkotó közösségként működő formáció néhány tagja elvárások nélkül, a zenélés öröméért újra összejött a próbateremben. Így született újjá a Qualitons, amely jelenlegi felállásában (Boros Levente, Hock Ernő, Menyhei Ádám, Szőke Barna, Weil András) egy új fejezetet nyit a zenekar történetében. Saját bevallásuk szerint kamaszos lendülettel vágtak neki a munkálatoknak.

Tavasszal megjelenő új lemezük sokkal jammelősebb, és hangulatában egységesebb lesz, annak ellenére, hogy az afrobeat, a hiphop, az elektronikus hangszerelés, sőt még a nyolcvanas évek bűnüldöző sorozatzenéje is megjelenik rajta. A közönség május 10-én a Magyar Zene Házában hallhatja majd először a teljes album anyagát, de természetesen a repertoárba a Qualitons korábbi érájából is csempésznek majd jó néhány dalt.

Az estet a Giliszta zenekar koncertje nyitja.

=========================

A Qualitons első magyar zenekarként kapott meghívást Amerika egyik legmenőbb, új zenék felfedezésére specializálódott rádiójába, a KEXP ikonikus stúdiójába. Végigkoncertezték a fél világot Németországtól Spanyolországon át Franciaországig. Állandó fellépői voltak különböző showcase fesztiváloknak, meghívást kaptak a texasi SXSW fesztiválra is, ahol a JanSport versenyét meg is nyerték.

Három népszerű nagylemezzel, egy elsöprő sikert arató, a legendás Kex zenekar előtt tisztelgő Kexek című EP-vel, illetve egy dupla teltházas lemezbemutatóval a hátuk mögött jött a feloszlás híre, amire meg most érkezett az örömteli visszatérés bejelentése. Pláne öröm, hogy rögtön egy nagylemezzel érkeznek, amit a Zene Házában hallhat a közönség élőben először.

=========================

◖ Ez pedig két vadonatúj dal session videója ◗

=========================

◖ A koncert előtt fellép a Giliszta zenekar! ◗

A Giliszta 2017-ben alakult, budapesti psych-funk-prog-punkhip-rock zenekar és szabadgondolkodó társaság.
Nagy hangsúlyt fektetnek egyedi, és teljes univerzumuk szövetének megteremtésére, amely mind a zenében, mind a szövegekben tetten érhető. Jellemző rájuk a humortól a groteszken és a haragon át egészen a melankóliáig terjedő, szórakoztató hullámvasút-élmény, amely egy máshoz nem hasonlítható pszichedelikus utazásra invitálja a közönséget. Aposztrofálták már őket a “balkáni King Gizzard”-ként, ez jól kifejezi azt a sokszínű, szinte cirkuszi őrületet, amely a zenekar élő fellépéseit jellemzi. Megjárták Budapest népszerű underground klubjait (Gólya, A38, Akvárium, stb.) és az ország kisebb fesztiváljait (Bánkitó, Kolorádó, Gólem stb.), emellett vidéken főként a Carson Coma és a CSNK előzenekaraként, továbbá kisebb klubokban, magánrendezvényeken játszottak.

A kezdeti performatív, színházi jellegű koncertek, és DIY hangzás után (2018 – Gilisztalekvár EP, 2019 – Leolvadt a hűtő EP, 2021 – Nagyon Süt a Nap LP, A Dzsentrifikáció Obeliszkjei EP) után a produkció a Hangfoglaló Program zsűrijénél osztatlan sikert aratott, ennek köszönhetően 2023-ban a többek között a Qualitons új inkarnációjában tevékenykedő Weil András producerrel dolgoztak 2024 tavaszára időzített, második nagylemezükön. Az albumhoz nagyszabású videóanyag készül Baricsa Horváth András rendezésében, amelynek első darabja, a ‘Farkasordító’ című dal február 16-án jelent meg a különböző online platformokon.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. május 10. péntek 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/the-qualitons-lemezbemutato

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/1169281141124589/

more

Mikor?

(Péntek) 5:30 DU - 7:30 DU(GMT+00:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.